Panelsamtale på Alternativmessen: Ren Mat!

Hva er egentlig «ren mat»? Maten vi spiser inneholder stadig høyere verdier av giftstoffer, samtidig som salget av økologsisk mat fortsatt øker. Vi har invitert profilerte mateksperter og kokker til debatt på Alternativmessen!

Ren mat!? Helseeksperter og mesterkokker snakker varmt om «ren mat». Men hva vil det egentlig si? Interessen for kosthold har økt kraftig de siste årene, men det er ikke alltid så lett for forbrukeren å orientere seg i mengden av tilsynelatende motstridende informasjon. Samtidig som maten vi spiser inneholder stadig høyere verdier av sprøytemidler og tilsetningsstoffer, ser vi at salget av økologisk mat øker kraftig. Hvilken rolle spiller dette for folkehelsen? Er det bra nok det å spise variert, vanlig norsk mat?
Er økologisk mat og ren mat det samme?  Er interessen for ren mat del av en nødvendig utvikling – eller er det bare en hype?
Hva er egentlig «ren mat»?

I panelet:

– Joacim Lund, journalist i Aftenposten, matskribent og forfatter av boken Hele bøffelen.
– Dag Viljen Poleszynski, forsker, ernæringsfysiolog og forfatter.
– Eva Fjeldstad, homeopat, sosiolog og forfatter av boken Takk for maten?
– Wanda Widerøe, redaktør i Ren Mat, magasinet til OIKOS.

Ordstyrer: Inger Kjærstad.

Lørdag 7. november, kl. 14.00, Rom 2, Visjon Expo Alternativmessen på Lillestrøm.

Her er mer av hva du kan oppleve på Visjon Expo Alternativmesen!

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.