Seminar med Helge Hognestad i Italia 2017

Vi gjentar suksessen! 31. august – 7. september 2017 inviterer Visjon igjen til en ukes seminar i Umbria i Italia med Helge Hognestad. Her bor vi i klosteret Abbazia di San Pietro, med sin helt unike atmosfære! I tillegg vil kunstner og kunsthistoriker Therese Bøckman bidra med innlegg om det guddommelige lys som indre erfaring

Seminar med Helge Hognestad i Umbria i Italia
31. august – 7. september 2017
“Ny tid – ny åndelighet”

Klosteret Abbazia di San Pietro ligger mellom Assisi og Spoleto i Umbria, Italias grønne hjerte, nord-øst for Roma. Et vakkert område med oliven, vin, god mat, historie og kultur. I motsetning til naboen Toscana, er Umbria mindre berørt av turisme og prisene er moderate. Klosteret ble etablert i 1158, men er nå kurssted med plass til 22 deltakere. Det er restaurert av norske Live Mørstad, som står for drift, mat og forpleining. Det gjør hun med mye omtanke og sjenerøsitet. Du vil føle deg velkommen og godt ivaretatt. Klosteret har mange rom, et lite olivenpresseri-museum, klosterganger, stor klosterhage med soloppvarmet svømmebasseng. Det er god plass både til å være sammen og for seg selv. Utenfor klostermurene er det litt villa-bebyggelse, olivenlunder, en lokal landhandel og fine turområder. Til nærmeste middelalderby Trevi, går du på ca. 25 min.

IMG_9329I flere år har Helge Hognestad holdt seminaret «Ny tid – ny åndelighet» på Hamar.

– Jeg har arbeidet med å finne fram til en ny forståelse av kristendommen, finne hva som ligger bak, finne den indre dimensjonen, hva den bibelske og kirkelige arven gir meg. Jeg ønsker å dele erfaring, kunnskap og innsikt. Sammen med mennesker som kjenner en åndelig lengsel vil jeg utforske hvordan vi med utgangspunkt i den kristne tradisjon bedre kan åpne
for å uttrykke opplevelsen
 av gudskraften i oss selv.

 

Foredrag – samtaler – bevegelse – meditasjon – stillhet – kunst – deilig italiensk mat

 

Therese Bøckman vil snakke om og dele eksempler på, hvordan det guddommelige lys som indre erfaring kommer til uttrykk i kunst fra tidlig kristen tid, først og fremst i hvordan lys, farger og materialer (glassmosaikk) blir benyttet.

– Jeg vil dessuten gi en forberedende innføring til utflukten til Assisi og kunsten der, forteller Therese.
Hun
 er utdannet innen kunsthåndverk (tekstil) og billedkunst (tegning og maling). Disse fagene har hun i en årrekke undervist i, i tillegg til å ha vært kunstnerisk aktiv.

I 2007 avsluttet hun en mastergrad i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo. – Mitt fokus var Det guddommelige lyset – bruken av lys og farge i tidlig kristen kunst, å undersøke dette i sammenheng med utviklingen av bildespråket og teologien, og hvordan man også kan se påvirkning fra apokryfe evangelier, den kristne esoteriske tradisjon, tidens fargefilosofi m.m. i motivene.

 

 

 

IMG_3997Utdrag fra programmet:

-Gud i mennesket.
-Om den bibelske erfaring. Paulus.
-Thomasevangeliet.
-Om bevissthetsevolusjonen.
-Lever vi i en overgangstid?
-Hvordan erfares gudskraften i vår tid?
-Hva skal vi med Bibelen?
-Morgenmeditasjoner.

-Om kunst, den guddommelige erfaring i tidlig kristen tid.
-Dagstur til Assisi.

(Påmelding nederst i saken.)

**

Klosteret i Umbria

2c439c_5dca48e28d084437ad0add9821cc959eI hjertet av Italia ligger Umbria. Vakkert, grønt og frodig, med oliven, vin, historie og kultur. Her er ligger klosteret Abbazia di San Pietro, omgitt av olivenlunder, store løvtrær og et lite lokalsamfunn.I det vakre, gamle klosteret, er det en atmosfære som gir en helt unik ramme for våre kurs. Du merker det straks du kommer inn porten.

Klosteret er omgjort til studie og feriested. Rommene er enkle, men rene, og maten god. I klosteret er det et lite olivenpresseri-museum, klosterganger, og stor klosterhage med soloppvarmet svømmebasseng.
Det er god plass både til å være sammen og for seg selv. Utenfor klostermurene er det litt villabebyggelse, landhandel og fine turområder. Til nærmeste middelalderby Trevi, går du på 25 minutter.Deler av klosteret er over 800 år gammelt og bygningene egner seg ikke for bevegelseshemmede. Du går i de samme trappene som munkene gikk…

Les mer om klosterets historie her.

 


2c439c_4a9c08f0929a4f3eb37b105c510806b9Rommene

I klosteret er det er syv enkeltrom, seks dobbeltrom med separate senger og et rom med plass til tre eller fire personer som reiser sammen. Sengene er, som ofte i Italia, ikke av de mykeste, men det venner man seg fort til. Alle rom har egne bad med dusj, toalett og bidet. Det er håndklær, såpe, hårføner. Stikkontakter er som i Norge.

Rommene er ikke store, men har god atmosfære. Alle rom har vindu. Dobbeltrommene har normalt separate senger.
Det går greit å dele et dobbeltrom. Klosteret og rommene er ikke preget av luksus, men god standard, og det er rent og ordentlig.
Du får nøkkel til ditt rom og klosterporten, og går og kommer som du vil. Klosteret er lukket og låst for utenforstående, kun åpent for oss som er der.

 

 

Mat og vin
Maten er tradisjonelle retter fra Umbria, laget fra bunnen av i klosterets kjøkken og basert på lokale, kortreiste råvarer. Kokkene er dyktige lokale husmødre. Frokosten er mer norsk enn italiensk.

2c439c_3ab7fcfe46c248a8a86e034dd70bfe1dLunsj er to retter inkl. salat. Det er tre retters middag + salat. Det er vann til alle måltider, samt hvitvin til lunsj og rød og hvit lokal vin til middag. Vin inngår i prisen. Kaffe, te og frukt står fremme hele dagen.

Vannet i klosteret er godt og kan drikkes fra springen.
Har du noen form for matintoleranse må du melde fra i god tid før avreise. I begrenset omfang kan kjøkkenet lage egne retter, må du regne med noe tillegg i prisen.

 

Aktiviteter og utflukter

IMG_3848På egen hånd:
Klosteret er stort og det er lett å finne et rolig sted for seg selv hvor man kan lukke øynene, lese, eller bare være. Ute er det hyggelige sittegrupper under løvtrærne eller i klostergangene.Det er to sykler ved klosterporten eller du kan bruke bena til utforske nærområdene;f.eks. et romersk tempel, eller middelalderbyen Trevi. Eller vandre i vakker natur blant oliventrær i åssidene ovenfor klosteret.I den lokale landhandelen får du håndskåret skinke, oster og herlige pølser. Mer smak og halv pris av hva du betaler i taxfree på flyplassen i Roma. Middelalderbyen Trevi ligger på en topp ca. 25 min. spasertur fra klosteret. Her er apotek, mini-bank, dagligvare, olivenolje, kirker, hotell, kafeer og museum. Det arrangeres i blant konserter i en av kirkene. I taxi-avstand fra klosteret er det et større kjøpesenter med ulike forretninger; sport, klær, sko, mat etc.

 

 

Skjermbilde 2016-11-18 kl. 13.54.57Arrangert utflukt: Assissi
Umbria har mange hyggelige og sjarmerende byer og severdigheter. Vi inviterer til dagstur til Assissi, hvor vi besøker sentrale steder i Frans av Assisis liv. Vi ser på lokal arkitektur og besøker sjarmerende landsbyer.
De fleste nærliggende småsteder har etruskisk eller romerske opprinnelse og dessuten tydelig preg av middelalder. Det er mye flott kunst, både i kirkene og i museer.

 

 

 

Hva kursprisen dekker

11205562_440173346148361_487159117281847125_nTransport:
Du blir møtt ved bagasjebåndet på flyplassen i Roma, og fulgt til vår buss. Prisen inkluderer bussreisen fra flyplassen til klosterdøren, og buss til flyplassen etter endt kurs. Alle transporter til utfluktene er også inkludert.

Opphold:
7 netter i enkelt, eller dobbeltrom, med eget wc og dusj på et gammelt kloster med unik atmosfære, vakker klosterhage med soloppvarmet svømmebasseng.

Mat & Vin:
Alle måltider; solid frokost, to varmretters lunsj med salat, tre retters middag med salat og dessert. Vin til lunsj og middag. Frukt, kaffe/te, juice står fremme hele dagen.

Utflukt:
Utflukt med guide til middelalderbyen Assisi.

Fly er ikke inkludert:
Det har vist seg at de aller fleste ønsker å ordne reise selv.

13332912_599480963550931_6392502862629994089_n
Reisen
Reisedag er torsdag. Norwegian og SAS flyr hver morgen fra Oslo Gardermoen til Romas hovedflyplass Fiumicino.

Norwegian og SAS har tidlige morgenavganger til Roma fra Bergen, Trondheim og Stavanger via Oslo.

Flyprisene er rimeligst ved tidlig bestilling. På flyplassen Fiumicino i Roma, blir du møtt inne ved bagasjebåndet.

NB! Vi møtes på flyplassen i Roma kl 12.00, torsdag 31. aug. for reisen videre til klosteret. Dermed må ditt fly lande i god tid før dette.

Når alle deltakerne er kommet, reiser vi i egen buss direkte til klosteret. Turen tar 2 – 2,5 time.

Avreise fra klosteret er tidlig påfølgende torsdag morgen, i god tid for Norwegian og SAS formiddagsavganger til Oslo Gardermoen. Bussen kjører direkte til innsjekkingsterminalen uten stopp.

Betaling
Du får faktura på epost. Betaling i norske kroner. Ved påmelding faktureres depositum på 5000,- av totalbeløp. Det resterende faktureres med frist 1. juli 2017. Refusjon ved sykdom etc. fremgår av faktura.
Vi er medlem av Reisegarantifondet RGF, gjennom vår tekniske samarbeidspartner Yogasenteret i Oslo. Påmeldingen er bindende og du er garantert plass når du har fått reisebekreftelse.

**

For spørsmål: Eirik Solum, eirik@nullmagasinetvisjon.no eller telefon 934 60 308.

**

Påmeldingsskjema

Påmelding til seminar i Italia 31. aug – 7. sept 2017

Ufør, trygdet, student eller vanskelig økonomi? Vi har fått anledning til å tilby noen plasser til redusert pris. Ta kontakt.
eirik@nullmagasinetvisjon.no eller telefon 934 60 308.

Pris: Per per i dobbeltrom: 14.990,- Enkeltrom: 17.140,- Prisen inkluderer bussreisen tur-retur klosteret, seminaret, dagsutflukt til Assisi med guide, samt overnatting og alle måltider i klosteret. Flyreisen tur-retur Roma er ikke inkludert i prisen, og må bestilles av den enkelte kursdeltager. Ved påmelding vil du faktureres et depositum på 5000,- Resterende kursavgift har forfall 1. juli 2017.

Navn: (obligatorisk)

Adresse: (obligatorisk)

Poststed: (obligatorisk)

Postnummer: (obligatorisk)

Telefonnummer: (obligatorisk)

E-post: (obligatorisk)

Fødselsår: (obligatorisk)

Velg romtype:

Hvis dobbeltrom, navn på den du vil dele rom med:

For spørsmål kontakt Eirik Solum på eirik@nullmagasinetvisjon.no eller på telefon 934 60 308.

Vår tekniske samarbeidspartner Yogasenterets medlemskap i Reisegarantifondet RGF, sikrer deg og din innbetaling jfr. Reisegarantiordningen. Du er dermed sikret pengene tilbake dersom pakkereisen (en garantipliktig reise) kanselleres som følge av konkurs.

Vilkår: Påmeldingen er bindende. Vi vil bekrefter at du har plass i klosteret og at transport til og fra flyplassen er bestilt. Du blir møtt  på flyplassen av vår representant. Skulle du bli syk og ikke kan delta må du levere legeerklæring. Innbetalt beløp, fratrukket et administrasjonsgebyr på kr. 1950.- blir da tilbakebetalt. OBS; avbud med legeærklæring mindre enn 30 dager før avreisedag gir ikke rett til tilbakebetaling. Klosteret har da fått full betaling for din plass og din deltakelse kan ikke erstattes. Vi er kursarrangør på stedet, ikke reiseoperatør, men vi er godkjent medlem av Reisegarantifondet.RGF. Vi sørger for transport til flyplassen på avreisedagen, men om en force majeure-situasjon oppstår under transporten til flyplassen, dekker vi ikke tapt flybillett.Vi anbefaler en avtale med et forsikringsselskap om du ønsker reiseforsikrig, og forsikringsdekning ved eventuell sykdom og annet.

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.