YOGA OG MEDITASJON PÅ MIDDELALDERSLOTT I TOSCANA!

Bli med den anerkjente yoga-instruktøren og foredragsholderen Gunn Haglund på en ukes yoga- og meditasjonsferie blant tempelridder-historie, vinranker og oliventrær!  15. til 21. mai. Et pusterom fra hverdagen, en reise for kropp og sjel – på jakt etter din essens.

Arr: Gunn Haglund

(Registrering nederst)

img_6554_cropped-1En unik mulighet til å komme seg bort fra hverdagslige rutiner og samfunnets støy. På Castello Di Potentino, rett utenfor Montepulciano, har tiden stått stille siden Middelalderen. Den gangen tempelridderne svingte innom slottet for å nyte mat og vin, og hvile på vei ned til Jerusalem. Slottet ligger i et naturreservat i den sørlige delen av Toscana og er omringet av 360 grader urørt natur og et kultivert vinlandskap.

Rett ovenfor slottet, blant de 1000 år gamle oliven trærne, ligger et diskret 25 meter langt svømme basseng som innbyr til solbading, forfriskende bad og avslapning.

yoga-picGunn underviser en myk hatha yoga time i kapellet hver morgen, samt en rolig yin yoga klasse med guidet meditasjon hver ettermiddag. Deltagerne serveres tre delikate vegetar måltider, lunsj nytes utendørs på terrassen og middag med slottets egen vin samt dessert dekkes opp i den majestetiske fest salen.

 

Om Castello Di Potentino

dsc_0562Et magisk middelalderslott som eies av det engelske søskenparet Charlotte Horton og Alexander Greene. Charlotte og hennes mor Sally kom over ruinen av et slott på gjennomreise i 2000 og falt pladask…

De brukte tre år på å pusse opp slottet, med god hjelp av historikere og interiør designere fra England og Italia. Resultatet er et ubeskrivelig vakkert, bohem sjarmerende luksus slott fylt til randen med antikviteter, bøker og kuriosa. Rommene er store som suiter med moderne bad. Alle gjestene får egne dobbeltrom. Det finnes en rekke oppholdsrom for gjestene å trekke seg tilbake, samt hager, terrasser og bortgjemte sittegrupper i skogen, olivenlunden eller ved elven.

På denne ferien kan deltagerne velge om de vil være sosiale eller om de vil nyte stillheten og trekke seg inn i seg selv.

gunn-portrait-webOm Gunn Haglund

Gunn startet selskapet Planet Energize i London i 2009, et selskap som tilbyr yoga, meditasjon og rådgivning innen stress og utbrenthet til bedrifter og privatpersoner. Hun har siden videreutdannet seg innen anatomi, nevrologi, ernæring og massasje og jobber idag på Oslo Yoga og Kundalini Yoga Oslo, samt som kursleder for workshops og retreats i England, Italia og Norge.

Gunn har spesialisert seg i å benytte yoga øvelser, puste teknikker og meditasjon kombinert med massasje, til å berolige nervesystemet, flytte oppmerksomheten fra hodet inn i kroppen. Hun oppmuntrer til å gå saktere i livet, spise sunnere, gå inn i seg selv, slippe fasaden og sette pris livet.


Om maten og vinen

potentino-lunchKokkene på slottet er førsteklasses og serverer økologisk, Italiensk vegetar mat til gjestene. Frokosten serveres på det gamle kjøkkenet etter yoga klassen, med mulighet for å ta med seg denne ut i solen… Al fresco lunsj er som regel rå salat, pasta eller risotto kombinert med hummus eller liknende og middagen består av hovedrett med salat, dessert og serveres med slottets utsøkte viner.

Charlotte Horton’s Potentino vin har vunnet flere priser gjennom Decanter Magazine i England samt bygget opp et rykte som en av de mest anerkjente naturlige vinprodusentene i Italia.

Utflukter

Det er deilig å spasere fra slottet ut i naturen. Man kan gå ca en time til den nærmeste landsbyen Seggiano og ta en kaffe, eller spise lunsj. Elven ved siden av slottet ligger dypt nede i en frodig dal, med komfortable sko kan man vandre ned til elven og bede i det forfriskende vannet. Som en del av kurset har vi organisert en utflukt med italiensk guide som skal fortelle oss om urter til matlaging og naturlige urte medisiner som finnes i naturen. Gunn arrangerer en gruppetur til elven en av kveldene for en guidet meditasjon rundt bålet.

Reisen

For å komme til Castello Di Potentino må vi fly til enten Roma, Pisa eller Firenze, deretter er det ca 2.5 timer å kjøre med leiebil. Det er også mulig å ta toget fra flyplassen til Grosseto og arrangere henting her. Grosseto ligger ca 35 minutter kjøretur fra slottet.

Pris

Seks netter overnatting, alle måltider, kaffe/te, frukt og snacks samt to yoga klasser per dag og utflukter koster 14.000,-. Deltagerne ankommer til middag mandag den 15 mai, og blir på slottet til etter morgen yoga og frokost på søndag den 21 mai. Prisen på 14.000,- inkluderer ikke vin, flybilletter og leiebil/transport fra flyplassen. (Slottet har tidligere tatt en symbolsk sum på 500,- for vin)

Kontakt

Gunn Haglund: Epost gunn.haglund@nullgooglemail.com Tlf: 902 73 304

NB! Denne retreaten arrangeres av Gunn Haglund, med VisionWorks/ Visjon som samarbeidspartner for markedsføring.

PÅMELDING

Pris: Seks netter overnatting, alle måltider, kaffe/te, frukt og snacks samt to yoga klasser per dag og utflukter koster 14.000,- per pers. Deltagerne ankommer til middag mandag den 15 mai, og blir på slottet til etter morgen yoga og frokost på søndag den 21 mai. Prisen på 14.000,- inkluderer ikke vin, flybiletter og leiebil/transport fra flyplassen. (Slottet har tidligere tatt en symbolsk sum på 500,- for vin)

Navn: (obligatorisk)

Adresse: (obligatorisk)

Poststed: (obligatorisk)

Postnummer: (obligatorisk)

Telefonnummer: (obligatorisk)

E-post: (obligatorisk)

Fødselsår: (obligatorisk)

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.