Fiona Cutts: fra sjenert revisor til scenevant inspirator

Når du hører historien hennes skjønner du at hun smiler. Villhesten har blitt sluppet fri fra forventningenes fangenskap. Nå er hun i Oslo for å holde kurs i “Right Voice for You”. 

 

Av Lill Øyunn

Som barn ble hun fort stemplet som den sjenerte og smarte, og ville alltid glede sine foreldre. Dermed fordypet hun seg i det akademiske, smart som hun var. Hun var absolutt dyktig, både i hennes jobb som revisor, og etterhvert i hennes arbeide i veldedige organisasjoner. Allikevel kjente hun på en økende uro. Fiona er oppvokst og levd størsteparten av hennes liv, i London, England men etterhvert ble storbyen uholdbar så hun flyttet til en liten by i Nord-England der, som hun sier: – Alle er alternative her.

– Det ble en tydelig ubalanse mellom kropp og sinn hos meg, og til slutt kollapset kroppen – jeg var utmattet. Jeg prøvde alt av alternativ medisin men var like sliten og jeg ville bare sove. Jeg fikk diagnosen kronisk utmattelses syndrom, men det hjelper jo ikke når du har et hode som vil jobbe og skape. For fire år siden kom kreftene sakte men sikkert tilbake.Det var ikke én avgjørende hendelse som gjorde at hun forlot forretningsverdenen. Det ble mer som alle de bekkene små som gjorde en stor «dette orker jeg bare ikke mer», men hva det egentlig var kunne hun ikke sette fingeren på. Det var noe med arbeidet i det veldedige som gjorde at hun kjente hun i hvert fall hadde begynt en sti som hun ville utforske mer av.

Det ble flere år med utforsking i den alternative verden. Som mange andre søkte hun denne verden fordi hun ville jobbe med noe som ga mening og ikke tømte henne for energi. Hun forteller videre at hun var til og med en praktiserende buddhist over flere år og gikk på en skole for energi arbeid. Allikevel kjente hun at det var noe mer som hun søkte, helt til hun en dag hørte hun om en klasse som bare fikk hele kroppen hennes til å rope JA!

Lykkelig

– Jeg prøvde en klasse i Access Consciousness som ble til en til, og enda en til, og som endte med at jeg nå er kursholder i et kurs som faktisk handler om å snakke og være synlig, både for seg selv, og andre – og jeg har aldri vært lykkeligere!

Nå reiser Fiona verden rundt for å videreutdanne seg i faget og holde klasser i Access Consciousness. Hun har tatt utdannelsen fra den grunnleggende Access Bars kurset til Certified Facilitator, og på toppen av det hele ble hun også Right Voice for You Masterclass Facilitator.  Nå kommer hun til Norge både i februar og i april for å holde kurs. Det er helt tydelig at hun har fått energien sin tilbake.

Transformativ energi

– Vet du, jeg har vært i Oslo mange ganger før, og jeg gleder meg veldig til å komme tilbake. Sist jeg var der brukte jeg mye energi på å gjemme meg, kalkulere hvor mye jeg måtte snakke og være synlig. Nå er jeg her for å jobbe med transformativ energi arbeid som styrker deltagerne i akkurat det, å være synlig og trygge på å snakke i alle situasjoner. Hvordan blir det bedre enn det?

Fiona har travle dager nå og et overraskende overskudd når du prater med henne. Som hun sier: – Når du jobber med å styrke andre i å være mer av seg selv, koster det ikke energi – du får energi av dette arbeidet. Det er der magien ligger.

**

Se info om kurs i Oslo her

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.