Steffen Dahl: Tankemester – til Wellbeing Festival

Steffen Dahl har gått på ski alene både til Nordpolen og Sørpolen, en fysisk og mental kraftprøve av de store. Men etter han var kommet hjem fulgte flere år med angst og depresjon. Så kom et vendepunkt. Han lærte å mestre sine egne tanker. Idag holder han foredraget «Tankemester» – for mennesker, organisasjoner og bedrifter over hele landet. Nå kommer han til Wellbeing Festival på Norges Varemesse, 25. november!

Wellbeing Festival
Norges Varemesse
24.-26. november
Mer info her

Steffen Dahl begynte allerede som liten unge å drømme om å bli polfarer. Etter å ha jobbet 15 år som konsulent og leder, bestemte Steffen seg for å gjøre alvor av drømmen. Han sa opp jobben, pakket sekken og begynte reisen. Han gikk alene både til Nordpolen og Sørpolen, en fysisk og mental kraftprøve av de store.

Men den vanskeligste reisen begynte først etter hjemkomsten. Plutselig ble frykten for å gå på butikken større enn frykten for å møte isbjørn i 30 minusgrader.

Flere år med angst og depresjon fulgte.

Nå har Dahl lært seg hvordan hverdagen kan takles. Oppskriften på hvordan han klarte det deler han i dette foredraget.

Psykisk helse handler blant annet om evnen til å mestre tanker, følelser og atferd, tilpasse seg endringer og håndtere motgang, mener Steffen.

Når forskere snakker om hva som gir god psykisk helse trekker de frem noen grunnpilarer:

– Et balansert kosthold
– Nok søvn 
– Være i aktivitet 
– Gode relasjoner
– Oppleve mestring

«Jeg vil påstå at den største utfordringen med psykisk helse er evnen til å mestre tanker»

En av øvelsene i foredraget er å anonymt å skrive ned en vanskelig/plagsom tanke for så å teste min oppskrift i praksis.

​Velkommen til et unikt og livsendrende foredrag på Wellbeing Festival, på Norges Varemesse lørdag 25. november kl 15.00.

Her er mer av hva du kan oppleve på Wellbeing festival 2017!

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.