Visjon nr 4-2016

Her er noe av det du kan lese om i september/oktober-utgaven av Visjon! Møt Lars Muhl, Judymay Murphy, les om Raja Yoga, få deilige oppskrifter på vegetarisk mat – og mye mer!

Lars Muhl: Lyset innenfra
Den danske mystikeren og forfatteren Lars Muhl ønsker at vi skal gjenoppdage himmelriket i oss. Og at vi skal omfavne takknemligheten og la det bli en livspraksis. For ham selv har fordypning i det arameiske språket og kristen mystikk vært en viktig kilde til sannhet.

Judymay Murphy: Nøkler til ny kraft
Å skape det livet vi virkelig ønsker oss handler ikke først og fremst om å jobbe enda hardere og planlegge enda bedre. Det viktigste er å ha et indre fundament som støtter oss på veien. En levemåte som kan være grunnlaget og katalysatoren for å la drømmene bli til virkelighet. Her er noen gode redskaper på veien dit!

Raja Yoga – bevissthetens vei
I Raja yoga – bevissthetens yoga – ledes vi inn i en spesiell bevissthetstilstand, der den mentale aktiviteten faller helt til ro og bevisstheten hviler i seg selv, i sin egen essens. Men det krever øvelse.

Mindful Yoga: Jonathan Weber
Helt fra han var barn har Jonathan Weber vært opptatt kontakten med en universell bevissthet. Som yoga- og mindfulnesslærer kombinerer han i dag Østens tradisjoner og moderne forskning. Les intervjuet med ham i nyeste Visjon!

Musikk som livsoppgave!
For DJ Line Goodnight er musikken en livsoppgave. I denne utgaven av Visjon forteller hun om hvordan musikken kan være en viktig del av å skape et liv i balanse. Line skal dessuten bidra til å skape nye opplevelser på Alternativmessen på Lillestrøm – Wellbeing Festival – 4.-6. november.

Rupert Shaldrake: Hva er bevissthet?
Etter fire hundre år med mekanistisk vitenskap har det nesten ikke vært noen framgang med å forstå hvordan hjernen produserer subjektiv opplevelse, skriver Rupert Sheldrake. Kan det skyldes at sinn-i-hjerne teorien er feil?

Ervin Laszlo: En ikke-lokal bevissthet
Hvor kommer bevisstheten fra? Oppstår bevissthet i hjernen eller eksisterer vår bevissthet utenfor det fysiske? Ervin Lazlo reflekterer over temaet.

Vegansk mat
Prøv oppskrifter på tre deilige veganske retter; smakssterk gryte fra Marokko, nasjonalretten paella fra Spania og en frisk erte- suppe. Enkelt å lage og fantastisk godt!

Fermentering – med Trine Berge
Før kjøleskapets, fryserens og halvfabrikataens tid syltet, saftet, saltet, spekte, gravet og fermenterte våre forfedre og formødre mat og drikke. Rett og slett for å konservere den. Nå er fermentering i vinden igjen, men nå av helseårsaker. De gode bakteriene som dannes er bra for oss!

Aforismer: Dråper av mening
– Aforismen er liten, som en dråpe, og slik havet gjenspeiles i hver dråpe, gjenspeiles forhåpentligvis litt visdom i hver aforisme, sier Christian Askø Næss, forfatter av boka Dråper.

Mindfulness-øvelser!
Å praktisere mindfulness i hverdagen trenger ikke være vanskelig. Her er tre enkle og gode øvelser som kan gjøres når som helst.

Når Buddha og Kristus møtes
“Kjære Siddhartha – brev og samtaler i grenselandet mellom Øst og Vest” heter Notto Thelles bok, hvor vi kan lese fiktive brev og samtaler mellom mennesker som aldri kunne møtes. Hva ville Buddha og Jesus ha sagt til hverandre om de hadde møttes?

Med eventyrhelten som veiviser
Før i tiden var Askeladden kjent under ulike navn i et vidstrakt område. Fortellerkunst levde i hver stue. Å lytte til eventyr vekker bilder i oss, setter i gang vår kreativitet. De gamle fortellingene inneholder visdom. Åpne og skjulte skatter finnes i historiene om helten som overvinner prøvelsene og til slutt vinner kongsdattera og halve riket.

Refleksharmonisering
Å styrke energiflyt og trene refleksene i kroppen kan gi økt livskraft, mener Hans Johan Finne. Han har utviklet bevegelsesformen spiraling. Her er en enkel øvelse for refleksbalansering.

**

Riktig god lesning!

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.