Astrologi-spalten: Tiden og fremtiden

Skal man lykkes i det ytre, må man først være på plass i det indre. Enten man er et enkeltmenneske, en politisk parti eller en nasjon, skriver astrolog Per Henrik Gullforss. I denne spalten deler han sine betraktninger basert på astrologien, mytologien, magien og fornuftens verden.

Av Per Henrik Gullfoss, astrologiskolen.no (Spalten er hentet fra Visjon 3-2018)

Saturn og Pluto går bakover i hele sommer. I juni har de følge med Jupiter. Når vi kommer til juli og august får Saturn og Pluto følge av Neptun og Mars, mens Jupiter vender nesen fremover og gir oss tilgang på ny optimisme. Det vil vi ha veldig god bruk for i sommer. Både personlig og når det gjelder troen på verden og fremtiden. Mot slutten av august slår nemlig Merkur og Uranus seg sammen med denne enestående samlingen av planeter som på himmelen ser ut som om de går baklengs.

Bli derfor ikke forbauset om det virker som om en del saker går feil vei i denne perioden.
Det spennende er at den som har gått gjennom løypa og klarert sine tanker og følelser på forhånd opplever at saker og ting går unna så det suser. Du anbefales derfor å vite hva du ønsker på forhånd, istedenfor å bli etterpåklok når det var for sent.

Gå baklengs inn i fremtiden

Det du prøver å få til i den ytre verden må være på plass i den indre hvis du skal lykkes. I politikken vil dette virke slik at hvis et parti prøver å gjennomføre noe i et land eller område, så må partiet ha det på plass i sin indre organisering først. Hvis et land ønsker å forandre eller påvirke noe i et annet land, så må det ha sin egen praksis i orden før det vil fungere. La oss si at du som statsleder ønsker å få et annet land til å lytte til folket og følge demokratiske spilleregler. Da må dette landets ledelse først lytte til sitt eget folk og virkelig følge de samme spillereglene. Hvis de prøver å komme unna med å gå på kanten av regelverket, så vil andre ikke la seg påvirke. Skal du påvirke dine barn, så må du selv være et eksempel på det du vil at de skal forstå, for at det du sier skal ha noen som helst effekt. I motsatt tilfelle vil det hele slå sterkt tilbake.

Vær varsom med hva du sier til andre i sommer. La oss si at du beskylder noen andre for uetisk oppførsel. Hvis du selv har sorte flekker av uetisk oppførsel i din egen bakhage, så vil de bli veldig synlige. På det personlige plan kan det sammenlignes med ordene Jesus en gang brukte om at den som er ren kan kaste den første sten. Forestill deg at steinene de urene kaster vil fungere som boomeranger i sommer. Du vet det australske jaktredskapet som kommer tilbake til deg når du kaster det. Steinen du kaster mot andre treffer deg derfor ofte i hodet, eller knuser vinduet på bilen din istedenfor.

 

Når livet blir et dataspill

Saturn har med ansvarlighet og Pluto med forandring å gjøre. Neptun har med din indre drøm og den verden av spill og virtuell virkelighet vi møter via den virtuelle verdensveven. Hvis du ikke ser verden slik den er kan du lett gå deg vill i spillenes verden og forveksle den virtuelle virkeligheten med den ytre virkeligheten. Muligheten for at mange i denne perioden kommer til å behandle andre mennesker og verden som om de var en del av et spill er derfor stor.

Dette gir oss en pekepinn på hvilke konsekvenser dette kan få.

Saturn retrograd gjør at du først og fremst trenger å ta ansvar for å være og vise ditt sanne jeg og ambisjoner og ønsker i møtet med andre. Du trenger med andre ord ikke å ta ansvar for alle andre, men å ta ansvar for hvem DU er i møtet med alle andre og verden generelt. Dette gjelder selvfølgelig bra hvis du ønsker at det du gjør og setter i gang skal bli til virkelighet. Hvis du ikke ønsker den type suksess, så kan du bare lyve og prøve å ta snarveier så mye du vil. Men dette er en periode hvor fortiden lett vil innhente oss og verden for øvrig. Når det gjelder Pluto så er det enkelt. Du må slippe det du holder i hendene for å få noe nytt. Du må gi slipp på den du er, hvis du ønsker å bli noe mer/annet. Hvis du er i et forhold eller en arbeidssituasjon hvor du ønsker at andre skal forandre seg, så er det bare en metode som fungerer i disse sommermånedene. Det er å begynne med deg selv.

På den andre siden vil du kunne oppleve forbløffende resultater av forbedring og endring i forhold, hvis du først har forandret deg selv. La oss si at du finner en annen person plagsom, irriterende og langt ifra så ryddig og vennlig som du ville ønske. Hvordan skal du så forandre vedkommende? Begynn med å fokusere på denne personens vennlighet, vakkerhet og se at det har tilløp til å forsøke å gjøre ting etter sin egen beste evne. De neste steget er å selv velge å være alle de tingene du vil at den andre skal være. Ikke fordi den andre skal se det eller verdsette deg for det, men fordi du faktisk liker å være på den måten. Du vil bli uhyre forbløffet over hvor fort den andre personen forandrer seg.

Å være eller ikke være

Det blir viktig å forstå hvordan denne verden fungerer. Du vil oppleve hvor tungvint det er å gjøre ting for å bli noe annet. La oss ta kjærlighet som et eksempel. Du prøver å gjøre kjærlighet, for å få/oppleve/være kjærlighet. Begynn i den andre anden. La kjærlighet være hos deg. Etter hvert vil mer og mer av det du gjør komme fra kjærlighet. Kort sagt, I det øyeblikket du forandrer noe i deg selv, som f.eks. måten du ser livet på., så er alt forandret. Hvis du prøver å forandre det ytre og det du ser, så går det uhyre langsomt å forandre noe i det hele tatt. Det er som å prøve å flytte fjellet for å få utsikt, istedenfor å flytte deg selv dit hvor de ikke er noen fjell som hindrer utsikten. Som oftest er det på toppen av fjellet.

Sannheten kommer fra deg

I August går som nevnt også Uranus og merkur retrograd. Nå må du tenke deg om før du handler. Vit hva du sier før du sier det. Det er en fantastisk tid for ny selvinnsikt og utvidet bevissthet. Men hvis du krever at andre skal gi deg frihet nå. Så står du fast. Frihet må være noe du er og har. Ikke noe du tar. Svarene finner du ikke der ute i den store verden i august måned. De er inne i deg selv. Sannheten finnes der ute, men det er bare du som vet akkurat hvordan den er og ser ut for deg. Husk også at sannheten endrer seg like fort som en kameleon endrer farge….. eller skyene endrer form. I sommer er dermed ikke sannhet noe du finner og så kan stole på at du har funnet.

Sannheten er hele tiden i endring, på samme måte som naturen og din indre natur er i endring. Som sagt vil mange bli forbløffet over det som skjer. Du og verden komme rikke videre, før man har gjort opp og fjernet det i fortiden som ligger som store tømmerstokker over veien og sperrer trafikken. Lykke til med indre og ytre oppryddingsarbeid. Vil du fjerne din egen indre forurensing, så kan du tenke at du gjør det samtidig som du f.eks. plukker plast og annen søppel der du er. Gå in og ta ansvar for hva du gjør, hvis du vil at andre skal ta det for det de gjør. Ha en fantastisk sommer – jeg gleder meg til den indre berg- og dalbanen.

astrologiskolen.no

 

**


Om Per Henrik Gullfoss

Astrolog, forfatter og veileder Per Henrik er utdannet teaterviter fra Oslo Universitet med religionshistorie, mytologi og mystikk i fagkretsen. Han har i flere tiår bidratt som redaktør og skribent i Ildsjelen, Magasinet Harmoni og Astrologisk Forum. Han er også grunnlegger av Den Nordiske Astrologiskolen

Han holder i dag utdannelser og gir konsultasjoner innen tarot og astrologi m.m. og har skrevet over 30 bøker om disse fagområdene og beslektede emner.

Den Nordiske Astrologiskolen.

**

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.