Jannecke Øinæs til Alternativmessen Wellbeing festival

”Wisdom From North” heter webtv-kanalen der Jannecke Øinæs intervjuer verdens ledende spirituelle lærere og forfattere. Med titusenvis av seere når hun mennesker over hele verden. Nå kommer hun til Alternativmessen Wellbeing Festival med foredrag der hun deler sin egen livreise!

heading-alternativmessen 2016**
Her er mer av hva du kan oppleve på Alternativmessen Wellbeing Festival 4.-6. november på Lillestrøm
**

Tekst: Eirik Solum. Foto: Kristian Jøraandstad

– Jeg intervjuer mennesker som inspirer meg! Det handler om de store spørsmålene i livet. Jeg er veldig nysgjerrig, og det har jeg vært helt siden jeg var barn. Hvorfor er vi her? Hva er meningen med det hele? sier Jannecke.

I ungdommen kikket jeg mye opp mot stjernene og undret meg over om vi egentlig kommer der oppe fra? Om det er andre vesener der ute.

Jeg hadde ikke så mange å snakke med dette om. Jeg ble kalt ”UFO-jenta” på ungdomskolen, forteller Jannecke.

jannecke2Det å være på tv-skjermen og på scenen har hun gjort hele livet. Som sjuåring debuterte Jannecke på Det Norske Teateret. Hun spilte Lille Cosette i Les Miserables. Allerede da begynte livet som sanger og skuespiller. Hun fikk hovedrollen i Annie, spilte Dorothy i Trollmannen fra Oz. Hun tok teaterutdanning i New York og spilte Cecilie Dahr Hove i Hotel Cæsar og Rødnissejenta i Jul i Blåfjell.

Men som 25-åring ble Jannecke syk og mistet stemmen. Plutselig var det ingen roller å få, og hun stod helt på bar bakke. Hun møtte veggen.

– Jeg hadde ingen jobb. Ingen kjæreste. Plutselig følge jeg meg som et null i samfunnet. Den verdiløsheten var så vond. Jeg gikk inn i en tung depresjon.

Men da jeg kom ut av det, skjønte jeg at det ikke er bekreftelsen utenfra som er det viktige. Jeg kan skape mitt liv, og gjøre akkurat det jeg vil. Det var en stor aha-opplevelse!

Dette er også noe av det Jannecke ønsker å formidle gjennom Wisdom From North.

– Jeg vil så gjerne la folk skal kunne oppleve det å være helt ærlig med seg selv. Å ta følelsene sine på alvor og stå i det å være seg selv.


jannecke3Lykke

Nå er det fire år siden Jannecke startet Wisdom From North. Hun har intervjuet de største spirituelle lærerne og nådd ut til hele verden. Nå har hun også begynt med live-kvelder. I Oslo har disse vært på Litteraturhuset.

– Arbeidet jeg gjør har blitt en større og større passion for meg. Jeg får mulighet til å formidle, gjennom kameraet og foran publikum. Både gjennom videoene og på live-kveldene får jeg anledning til å møte så mange spennende folk. De har helt unike erfaringer, som er veldig spennende å lære om. Det gjør noe med hvordan jeg opplever verden. Det får meg til å føle meg levende!

Det å kunne inspirere til nye perspektiver på livet er viktig i seg selv, opplever Jannecke.

– Jeg tenker at hvis man har et virkelighetsbilde og et syn på verden, som er litt trist og grått, så kan det hjelpe å få andre perspektiver. Alle ser virkeligheten forskjellig. Å erkjenne at det finnes utallige ulike virkelighetsopplevelser kan gi store aha-opplevelser. Slik var det for meg. Det forandrer tankesettet ditt. Som igjen kan forandre hele livet.

Du er unik!

– Hvorfor tror du så mange ser videoene dine?

– Jeg tror det er mange som kjenner på at det er så mye statusjag i samfunnet. At vi bedømmes ut ifra hva vi gjør eller enn hvem vi er. Veldig mange ønsker samtaler om det dypere i oss. Slik at vi kan omfavne mer av oss selv og tørre å kjenne at vi er bra nok. At du er unik!

Når vi plasserer hverandre i kategorier, bedømmer og sammenlikner, så mister vi all originalitet. Jeg synes det er så trist. Det at vi sammnelikner oss med andre hele tiden gjør folk deprimerte.

13620755_10157137695975015_2288721629402482241_nForedrag

Noe av det Jannecke vil gjøre framover er å holde foredrag og fortelle om sin personlige reise.

– Det vil handle mye om hvor viktig det er med selvaksept. Og å anerkjenne egne drømmer og det som lever inne i oss. Selv om det ikke alltid er dét samfunnet omkring oss gir bekreftelse på. Lytte til følelsene sine. Og finne kraften til å gå sin egenvei. Min egen erfaring er at den veien vil bli lettere etter hvert. Ved å lytte til hva vi egentlig vil, så kan vi skape en helt ny framtid for seg selv.

Jeg måtte selv jobbe med å ta på alvor at jeg selv var opptatt av selvutvikling og spiritualitet. Det handler om å stille spørsmål innover og bli bevisst det potensialet som ligger i oss.

Jannecke forteller at hun lå dyp selverkjennelse i prosessen da hun selv ikke lenger kunne jobbe med sang og skuespill.

– Da spurte jeg meg selv hva ved det å synge er det egentlig jeg elsker?

Det er kontakten med noe større, noe magisk. Å være i kontakt med øyeblikket, med tilstedeværelsen.

Hvorfor ville jeg bli skuespiller? Hvorfor ville jeg stå på scenen?

Hvis jeg skal være ærlig med meg selv, så syntes jeg det var litt kjedelig å skulle forske  iherdig på en spesifikk rolle. Jeg så andre skuespillere gjøre absolutt alt for å utforske og leve seg inn i rollen sin. Jeg hadde ikke den tålmodigheten.

Noen ganger hadde jeg samme følelse på musikalskolen i New York. Jeg orket ikke gå hundre prosent inn for det, med hele hjertet mitt. Det ser jeg først nå. Det handler om å være ærlig med seg selv. Hvor godt kjenner jeg meg selv?

Jeg trengte å komme i kontakt med noe som kunne bringe meg i litt dypere kontakt med meg selv. For virkelig å finne ut hva jeg vil. Finne min passion, sier Jannecke Øinæs.

wellbeing-2016Jannecke Øinæs sitt foredrag på messen er lørdag 5. november kl 15.00

**

Her er mer av hva du kan oppleve på Alternativmessen Wellbeing Festival 4.-6. november på Lillestrøm

www.wisdomfromnorth.com

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.