Jennie Grayson: Veiledning fra den andre siden

Jennie Grayson er et britisk medium som har travle dager med klienter både i og utenfor London. I høst gir hun readinger direkte på britiske Sky TV. Nå gleder hun seg til å komme til Alternativmessen Wellbeing Festival 4.-6. november.

Av Therese Stordahl

– Jeg er medium, som betyr at jeg snakker med mennesker som er gått bort, begynner Jennie da vi møter henne til en lang og samtale om hennes liv og hvordan hun arbeider.

– Jeg er også clairvoyant, noe som betyr at jeg kan hjelpe mennesker med deres livsvei. Jeg underviser i meditasjon, healing og mediumskap. Denne jobben er min lidenskap!

Jennie opplever at alle har det spirituelle i seg, men at man må ville åpne opp for det.

– Hvordan åpnet denne verdenen seg for deg?

– Jeg har alltid sett mer enn andre. Kjærligheten fra åndeverdenen var min trygghet da jeg var liten. Min mor var alkoholiker, så jeg ble i perioder overlatt mye til meg selv. Helt fra så langt tilbake som jeg kan huske, kom venner fra åndeverdenen og satt hos meg, strøk meg over håret og snakket med meg. Jeg sluttet tidlig å fortelle andre om det jeg så og hørte, da jeg forsto at det ble sett på som rart. Bortsett fra vennene på den andre siden hadde jeg en ensom barndom med mye vold og mishandling, både fra min mor og min stefar.

Da jeg var fjorten år gammel, døde moren min, og jeg ble tatt inn under barnevernets vinger. Fortsatt var åndeverdenen med meg hele tiden, og forsøkte å gi meg kjærlighet. På grunn av at jeg hadde hatt et så ulykkelig liv, ble ting likevel veldig vanskelige for meg. Jeg forsøkte å ta livet mitt da jeg var femten-seksten år gammel. En mann fra den andre siden kom til meg og sa at jeg ikke skulle dø ennå, og at jeg hadde en jobb med å hjelpe andre mennesker på åndelig vis.

Jeg har prøvd å stikke av fra den jobben mange ganger. Jeg kjøpte en pub – og endte opp med å holde mediumkvelder der. Jeg kjøpte en butikk – og endte opp med å gi readinger i andre etasje over butikken, før jeg til slutt overga meg og forsto at det er dette jeg skal gjøre; dette er min vei.

Totempælen

– En gang i en meditasjon møtte jeg en indianer som sa at når vi blir født, får vi en totempæl som er like lang som tiden du er her i denne verdenen. Hvis du dør når du er tolv får du en liten totempel. Hvis du lever til du er nitti, blir den lang. Når du dør, får du se på utskjæringene dine. For å bevege deg videre i åndeverdenen trenger du så mange utskjæringer som mulig. Blanke, tomme flekker betyr at du ikke virkelig har levd livet, eller kastet deg ut i det. Utskjæringer kommer vanligvis ved lekser du har lært i livet. Så det er det som er viktig er å skape utskjæringene på totempælen din. Jeg omfavner alt. Enhver religion, enhver person, alle dyr.

– Tror du på skjebnen?

– Jeg tror at reisen for deg og for meg allerede er skrevet i stjernene. Før vi kommer ned hit, skriver vi vår livsdagbok, hvor vi skriver ned alt vi skal oppleve. Og når du kommer til noe i livet som oppleves veldig vanskelig, er min overbevisning at du må finne ut hvorfor du har skrevet det. Hva trenger jeg å lære av dette? Det vil komme noe positivt ut av enhver negativ ting. Jeg tror på karma, og jeg tror at det karmiske feltet til slutt vil komme i balanse. Jeg prøver å ikke styre for mange ting, men heller la universet guide meg. For til syvende og sist skjer ikke ting slik jeg ser det for meg, og da blir jeg bare skuffet. Det blir som det blir. Også når det gjelder mitt besøk i Norge.

Når man åpner opp for det åndelige

– Har du noen råd til folk som holder på åpne opp for det åndelige, og som kanskje er litt usikre?

– Jeg råder alltid folk til å følge noen regler når de åpner opp. Vær med i en god mediumsirkel for å lære deg hva du kan og ikke kan gjøre. Jeg synes også at man ikke bør bli for påvirket av andre, men lære seg ting på sin egen måte. Det som er rett for meg, er kanskje ikke rett for deg. Husk at det er en livslang reise. Du lærer ikke alt på en gang. På to måneder er du kanskje bare mer forvirret enn du var i begynnelsen. Vær snill mot andre, og vær snill mot deg selv. Hvis du åpner deg opp, er alt nytt og spennende, men ikke brenn deg ut. Ta tid til bare å lukke deg igjen. Det er viktig å lære seg å stenge av også. Å skyve åndeverdenen litt tilbake. Det er det første jeg underviser om på mine workshops.

Vi er her for å ha et liv i det fysiske, ikke bare i det åndelige. Noen blir helt besatt og opptatt av åndeverdenen, og det forringer livet deres på Jorden.

­Picture4Takknemlighet

– Jeg tror på takknemlighet, å takke for dagen, maten, folkene man har møtt, leksene man har lært. Selv om dagen kanskje har vært tøff, synes jeg vi skal takke for opplevelsene. Alle kan ikke ha vidunderlige liv, hele tiden, det er ikke sånn vi mennesker er laget. Noen ganger er vi frustrerte for at vi ikke beveger oss framover eller får de svarene vi trenger. Og da må vi likevel takke og tenke at tiden ikke er inne for at vi skal vite disse tingene. Tålmodighet er det viktigste vi alle trenger å lære, og vi mangler det, alle sammen. Si din personlige takk hver kveld før du sovner, som takk for at universet tar vare på deg, og at i morgen blir en fin dag. Hvis du sovner med den tanken, er det større sjanse for at du våkner mer optimistisk enn pessimistisk dagen etter.

Smertefulle erfaringer

– Merker du at dette hjelper i ditt eget liv?

– Ja, men jeg er ikke perfekt. Når du er et barn med en tøff oppvekst, må du lære ting veldig fort. På grunn av bakgrunnen min har jeg et mørke i meg, en smerte, som kan komme fram når jeg mister fatningen eller blir presset. Jeg har lært meg å kontrollere mitt mørke. Livet har gitt meg tøffe utfordringer og i perioder vært veldig vanskelig, men det har også vært en måte å lære på.

Jeg har vært i kjærlighetsforhold med vold og vanskeligheter. Så når mennesker kommer til meg og forteller om tap av mor, søster, barn – om mishandling – så forstår jeg det. Jeg forstår selvfølgelig ikke deres smerte fullt ut, for alles reise er forskjellige, men jeg har medfølelse og kan forstå hvor mennesker har vært.

I en annens hjerte

– Det viktigste jeg kan si ér: Døm aldri et annet menneske. Ikke si til andre; du burde gjøre det, eller du burde gjøre det. Du går ikke i deres sko. Du lever ikke deres liv. Du føler ikke det de føler. Og når noen har det sårt, og sliter, mens vi har det bra, så har vi så lett for å være avvisende og synes at de bare klager. Men det er fordi de står fast, er i smerte, ikke kan se veien ut, og har det vondt. Vi er også alltid så strenge mot oss selv!

“Moren min sier jeg burde gjøre slik”, eller “vennen min sier jeg burde gjøre sånn, og jeg kan ikke, jeg kan ikke, og nå er jeg stresset, fortvilet”. Vi burde ikke legge restriksjoner på folk, men tillate dem og oss å være den vi naturlig er. Det er så lett for oss å si hva andre gjør feil. Akkurat som om vi selv er perfekte! Bare vær snille mot hverandre. Vi er nødt til å forholde oss til hverandre, vi må jobbe og leve og ha venner, og da må vi respektere at folk kan ha det tøft. Gi litt kjærlighet. Mange mennesker trenger bare å snakke litt, uttrykke seg, si hva de har på hjertet. Og så føler de seg bedre. Du vet ikke hva som skjer i andres liv. Og ikke alle er like sterke. Ting som er enkle for deg er kanskje ikke så lett for andre. Hjelp dem hvis du kan, og hvis ikke, la dem være i fred til å gjøre ting på sin egen måte.

Til Norge

Jennie kommer til Norge for første gang til høsten, på Alternativmessen Wellbeing Festival nå i november. Hun gleder seg.

– Festivalen ser fantastisk ut, og jeg ser fram til å oppleve menneskene og alt som er der. Jeg har aldri jobbet utenlands før, og har en følelse av at jeg kan komme til å reise til Norge mer enn én gang, enten for å gi readinger eller workshops. Kanskje det er et tidligere liv som gjør at jeg føler sterkt for Norge? Jeg vet ikke, men jeg gleder meg!

Regler og etikk

– I Norge har det nylig pågått en debatt om mediumskap, etikk og omkring enkelte som har misbrukt sin posisjon. Selv om mange hatt positive opplevelser. Hvordan ser du på din rolle som medium?

– Som medium prøver jeg alltid å sette mediumskap i et godt lys, men det vil alltid finnes folk som driver med lurerier. Samtidig vil det alltid finnes folk som er skeptiske og negative nesten uansett. Mange mennesker søker noe som tradisjonell religion ikke gir dem. Visste du forresten at alle medier i England må være sertifisert? Det er veldig strenge regler for hva du kan gjøre som medium, for at man skal kunne sortere klinten fra hveten. Jeg driver dette som en virksomhet, betaler skatt, følger alle retningslinjer – og jeg må være fullt forsikret. Jeg har aldri i mitt liv drevet med reklame, alle som kommer til meg kommer på anbefaling fra noen andre, noe jeg synes er helt fantastisk. Det faktum at jeg har over to hundre readinger i avtaleboken min fra juni til september synes jeg illustrerer at det må være noe i dette.

Jennie smiler.

La ting utfolde seg

– På en messe med mange medier og klarsynte tror jeg folk blir naturlig trukket til den som er rett for dem. Men det valget må tas fra hjertet, og hvis du går til en reading må du være åpen og mottagelig for det. Kommer du med en jeg-skal-bevise-at-du-tar-feil-holdning, vil det ikke gi noe særlig resultat. Åndeverdenen vil ikke kaste bort sin eller min tid hvis det ikke er en reell og sann reading.

Det som er fint med en slik messe er at de som kommer virkelig er interesserte. Det er god stemning, og alle jobber med å gjøre verden til et bedre sted å være. Ellers tror jeg ikke på å tvinge fram noe, men å la ting utfolde seg av seg selv.

– Hva vil du fokusere på når du kommer til Norge?

– Jeg vil gjerne introdusere ouijabordet (se faktaboks), på en trygg og profesjonell måte. Selve seansene krever ro, så det egner seg ikke på messen, men jeg kan kanskje holde seanser på hotellet eller utenom messen. Personlig jobber jeg med mange guider, men to som er med meg hele tiden, er Solomon og Willow. Willow er en gammel inuit-kvinne, som jeg kaller Willow fordi huden hennes er som barken på et tre. Solomon er en veldig høy, afrikansk mann. De gleder seg også til å komme til Norge!

Jennie vil også holde mediumdemonstrasjoner på messen.

– Mange kjære fra den andre siden kommer til å ønske kontakt. Jeg skal kunne si hvem de er, navn, relasjoner, og gi direkte informasjon uten å stille spørsmål til deg som sitter i salen. Informasjonen om menneskene det gjelder skal komme konkret og direkte. Deretter kommer som oftest en kjærlig beskjed til den personen som er i rommet fra den avdøde. Folk pleier å få mye ut av demonstrasjonene, og jeg er glad i humor, så det pleier å være mye latter. Dessuten liker jeg å skape en fredelig stemning så folk kan slappe av, forteller Jennie Grayson.

www.jenniegrayson.com

 

**

Reading

Jennie Grayson vil gjerne gi meg en reading så jeg får et innblikk i hvordan hun arbeider. I seksti minutter forteller hun meg om livet mitt, ryddig delt inn i kategorier: Helse, arbeid, relasjoner, økonomi, og så videre. Mye av det hun sier er faktiske ting som har skjedd, og relasjoner jeg har, mens en del gjelder ting som skal komme. Jennie stiller ingen spørsmål, og kommer med en strøm av informasjon. Det er nesten litt overveldende, for hvordan skal jeg huske alt sammen? Heldigvis tar hun alt opp på cd og skal sende meg den etter opptaket. Hun beskriver besteforeldre som jeg kan gjenkjenne, nevner hvor mange barn jeg har, forteller om jobben min, om hvordan jeg kan være som type. Den ene bestefaren min kunne visstnok bli hissig når det var snakk om politikk. Jeg kjente ingen av bestefedrene mine godt nok til å vite det, så det kan jeg ikke bekrefte. Jeg opplever Jennie som direkte og ryddig, med hjerte for sine medmennesker. 

 

**

Ouija-seanser

Et ouijabrett er et brett med alfabetets bokstaver innprentet. Det anvendes som et verktøy ved spiritistiske seanser og påstås å kunne kontakte åndeverdenen på et vis som i stor grad ligner ånden i glasset. Deltagerne plasserer sine fingre på en plate, vanligvis av tre, med et tittehull eller en gjennomskinnelig linse som ligger på ouija-brettet. Deltagerne stiller et spørsmål til åndene og lar platen vandre over det innprentede alfabetet. Der platen stanser, noteres bokstavene, som til sammen skal gi meddelelser fra det hinsidige.

Navnet Ouija kommer fra fransk Oui og tysk ja.

(Wikipedia)

Her er mer av hva du kan oppleve på Alternativmessen Wellbeing Festival 4.-6. november!

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

commentarer

Comments are closed.